Pobjede Trabzona,  Sivasspora i Burse

Turska Superliga, 18. kolo

Pobjede Trabzona, Sivasspora i Burse

Edmir Škorić

Trabzonspor, Bursaspor i Sivasspor su ostvarili pobjede u prve tri utakmice 18. kola turske Superlige.

Trabzonspor je pred svojim navijačima s 2:1 savladao Manisuspor. Pet minuta do odlaska na odmor Halil Altintop je doveo domaćina u prednost, ali je Isaac Promise u 64. minuti poravnao rezultat.

Do pobjede Trabzon stiže pogotkom Buraka Yilmaza u 82. minuti. Trabzonu je to bila sedma pobjeda, a gostima šesti poraz.

Ubjedljivija je kod kuće bila momčad Sivasspora, deklasiravši Karabukspor s 3:0. Erman Kilic otvara seriju domaćih golova u 11. minuti, Kadir Bekmezci u samoj završnici prvog dijela glavom, nakon ubačaja iz kornera, povećava rezultat na 2:0, a sve je riješio Michael Eneramo pogotkom s bijele tačke u 75. minuti.

Do gostujućih bodova stigla je Bursa, koja je s 2:0 savladala Kayserispor. Golove su postigli Batalla u 21., odnosno Stepanov u 73. minuti.

Karabukspor ostaje u opasnoj zoni sa 12 bodova iz 18 utakmica, dok je Sivasspor sada na 8. poziciji sa 27 bodova.

Turska Superliga, 18. kolo:

Kayserispor - Bursaspor 0:2 (Batalla 21, Stepanov 73)
Sivasspor - Karabukspor 3:0 (Kilić 11, Bekmezci 45, Eneramo 75)
Trabzonspor - Manisaspor 2:1 (Altintop 40, Yilmaz 82/ Promise 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.