Pobjede Villarreala i Malage

Primera, 4. kolo

Pobjede Villarreala i Malage

Edmir Škorić

Posljednje utakmice četvrtog kola španske Primere na programu su večeras. Villarreal je savladao Deportivo, dok je Malaga došla do vrijedne pobjede na gostovanju kod Getafea (0:2).

Villarreal je došao do treće prvenstvene pobjede, te se približio vodećem Real Madridu na samo jedan bod. Do pobjede je Žuta podmornica stigla u 34. minuti susreta. Angel je sa desne strane uposlio Nilmara, Brazilac se naštimao i sa nekih 14 metara i matirao Manua.

U drugoj odigranoj utakmici, Malaga je savladala Getafe na gostovanju. Mreže su mirovale 54 minute, a onda je Rondon na asistenciju Eliseua pogoido za slavlje gostiju.


Svega šest minuta kasnije, Rafa je skrivio penal, te zaradio isključenje. Apono je bio siguran realizator najstrožije kazne za siguran trijumf Malage. Nedugo nakon tog gola, Gamez je isključen u redovima gostiju, pa se kraj dočekao sa po deset igrača na obje strane.

Susret Sevilla - Racing Santander igra se od 22 sata, čime će biti kompletirano 4. kolo španskog nogometnog prvenstva.

Primera, 4. kolo:
Villarreal - Deportivo 1:0 (Nilmar 34)
Getafe - Malaga 0:2 (Rondon 54, Apono 61 - penal)
Sevilla - Santander (22.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.