Pobjede Vojvodine i OFK Beograda

22. kolo Jele Superlige Srbije

Pobjede Vojvodine i OFK Beograda

Edmir Škorić

Danas su odigrane i prve utakmice 22. kola Jelen Superlige Srbije, Vojvodina je kao gost slavila protiv Banata (0:1), a naš golman Nemanja Supić je sa Javorom osvojio bod u Čačku protiv Borca (1:1).

Vojvodina je pobjedom kod Banata ponovo došla na drugo mjesto, kada je Grozdanoski, deset minuta prije kraja, riješio utakmicu. "Lale" će na drugom mjestu boraviti do sutra, kada Crvena Zvezda ima priliku da pobjedom u gostima portiv FK Rada, ponovo zauzme tu poziciju.

Habitfarm Javor za kojeg brani naš reprezentativni golman Nemanja Supić u Čačku je odigrao 1:1, iako je domaći Borac do poravnanja došao golom Stojanovića u 90. minuti. Gosti su prehodno vodili od 27. minute golom Arsenijevića.

Istim rezultatom bodove su podijelili Napredak i Jagodina. Vujović je u 28. minuti Napredku donio vodstvo, ali samo par minuta poslije Djilas postavlja konačnih 1:1.
OFK Beograd danas je bio najuspješniji, te golovima Jelića i Jolovića porazio Čukarički.

Od 16:30 sastaju se Partizan i Hajduk Kula, čime Partizan ima priliku povećati svoju bodovu prednost, a sutra se još sastaju FK Rad iz Beograda, te beogradska Crvena Zvezda.

Rezultati i utakmice 22. kola:
FK Borac Čačak - Javor 1:1
OFK Beograd - Čukarički 2:0
FK Banat - Vojvodina N.S. 0:1
Napredak - Jagodina 1:1
Partizan - Hajduk Kula (16:00)
FK Rad - Crvena Zvezda (sutra)

Poredak: Partizan 47 (-1), Vojvodina 39, Crvena Zvezda 38 (-1), Javor 35, Borac 29, OFK Beograd 27, Hajduk Kula 26 (-1), Jagodina 25, Napredak 23, Rad 22 (-1), Čukarički 22, Banat 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.