Pobjede Zenita, Dinama i Rubina

Premijer liga Rusije, 13. kolo

Pobjede Zenita, Dinama i Rubina

Edmir Škorić

Jučer su odigrane prve tri utakmice 13. kola ruske Premijer lige. Zenit je bez većih problema došao do desete prvenstven pobjede, savladavši kući Sibir rezultatom 2:0. Pobjede su ostvarili i Dinamo Moskva, te kazanski Rubin.

Zenit je, tako, nastavio sjajnu formu i pobjednički niz. U Saint Petersburgu je ovaj put "pao" Sibir Novosibirski. Lombaerts i Shirokov su Luciano Spallettijevim izabranicima donio trijumf.

Dinamo je u Moskvi teško došao do pobjede nad Rostovom. Poveli su gosti preko Adamova u 11. minuti, ali je Kolodin euro-golom poravnao rezultat, a Voronin desetak minuta kasnije doveo domaće u vodstvo od 2:1. Lebedenko u nastavku poravnava na 2:2, a Moskovljanima pobjedu u 55. minuti donosi Granat.

U derbi susretu, kazanski Rubin je ranim golom Noboe savladao Spartak u Moskvi rezultatom 0:1. Ostale utakmice 13. kola na rasporedu su danas.

Premijer liga Rusije, 13. kolo:

Zenit - Sibir N. 2:0 (Lombaerts 32, Shirokov 54)
Dinamo Moskva - Rostov 3:2 (Kolodin 23, Voronin 31, Granat 55/Adamov 11, Lebedenko 42)
Spartak Moskva - Rubin Kazan 0:1 (Noboa 3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.