Pobjede Zenita i CSKA

Premier liga Rusije, 5. kolo

Pobjede Zenita i CSKA

Edmir Škorić

Danas su odigrane tri utakmice petog kola ruske Premier lige. Zenit je u derbiju s minimalnih 1:0 bio bolji od Lokomotive, dok je CSKA kao gost slavio protiv Alania Vladikavkaza (1:3).

Golom Bystrova Zenit je u Saint Petersburgu savladao moskovsku Lokomotivu, koja je kraj dočekala sa deset igrača na travnjaku, nakon što je Tarasov u 85. minuti zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Zenitu je to treća prvenstvena pobjeda i trenuto dijele prvo mjesto sa Spartakom i CSKA Moskvom.

Rahimićev CSKA je kao gost savladao Alaniu Vladikavkaz. Moskovljani su u prvom poluvremenu imali dva gola prednosti. Guilherme i Miloš Krasić su bili strijelci. Alania se vratila u 57. minuti preko Kuznetsova. Ipak, sve je bilo riješeno dvadesetak minuta prije kraja utakmice. Gnanou je skrivio penal i zaradio isključenje, a Džagoev pogodio za konačnih 1:3.

Bez crvenih kartona nije proteklo ni u susretu Sibira i Anzhnija. Domaći su od 68. minute igrali sa devet igrača, nakon što je glavni sudija pokazao crveni karton Aravinu i Makarenku. Gosti su slavili rezultatom 4:2.

Posljednji meč 5. kola igraju FK Rostov i Amkar od 16:30h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.