Poborsky: Inter će izgubiti titulu

Poborsky: Inter će izgubiti titulu

Kako se bliži kraj sezone u italijanskoj Seriji A, tako se i smanjuje prednost milanskog Intera na tabeli.

Pet kola prije kraja Inter i dalje ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Milan, ali je činjenica da Inter u ovom trenutku igra slabije od Ancelottijeve momčadi.

U subotu, u utakmici 34. kola, Inter će na svom terenu ugostiti Lazio koji je u posljednjih dvadesetak dana pobijedio Romu (prvenstvo) i Juventus (Kup).

Nekadašnji reprezentativac Češke Karel Poborski prisjeća se dana kada je on igrao u Seriji A i najavljuje mogućnost da Inter ne osvoji naslov.

- Nikada neću zaboraviti svoju posljednju odigranu utakmicu u Italiji. Moj Lazio je tada pobijedio Inter 4:2, a ja sam time dao mali doprinos velikom poklonu za svog sunarodnjaka Pavela Nedveda. Juventus je tada prestigao Inter na vrhu u zadnjem kolu, u zadnjoj minuti prvenstva - prisjetio se Poborsky sezone 2001/02 i nastavio:

- Inter vjerojatno ne može ni zamisliti da mu se nešto slično može dogoditi već ove sezone. I prošle su jedva zaobišli takav scenarij, ali kada ih Lazio pobijedi u Milanu valjda će im doći do glave da uopće nisu toliko sigurni na prvom mjestu, koliko vole pričati o tome - rekao je 37-godišnji Čeh.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.