Počele prljave igre Portugalaca

Baraž, baraž

Počele prljave igre Portugalaca

Nešto manje od mjesec dana prije odigravanja prve utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, Portugalci su počeli sa prljavim igrama.

Naime, Fudbalski savez Portugala uputio je zvanični dopis Evropskoj fudbalskoj federaciji, tražeći da se prvi susret baraža ne igra, na kako kažu, neuslovnom Bilinom Polju.

Teren Bilinog Polja definitivno ne spada među najbolje u Evropi, ali pritisci nisu strani Portugalcima, kojima su predstojeće utakmice baraža od ogromnog značaja.

Portugalcima je baraž neuspjeh, a neodlazak na Evropsko prvenstvo katastrofa, pa zato ne trebaju čuditi raznorazni pokušaji da se van terena naruši atmosfera u bh. timu, kojeg se otvoreno pribojavaju.

Sličnu igru pokušali su i Francuzi, koji su preko "svojih" novinara dan prije gostovanja Zmajeva na Stade de Franceu plasirali vijesti kako je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kandidat za preuzimanje Paris St. Germaina, a malo nakon toga stigla je "provjerena" informacija kako Pape nakon ovih kvalifikacija napušta kormilo bh. reprezentacije. Naravno, ništa od toga nije bilo istina.

Uopšte ne treba sumnjati da će i Portugalci krenuti sa sličnim igricama, kako bi na svaki mogući način pokušali destabilizovati bh. tim. Zahtjev za izmjenom stadiona-domaćina samo je početak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.