Počelo suđenje zbog namještanja utakmica

Turska Superliga

Počelo suđenje zbog namještanja utakmica

Neka od vodećih imena turskog nogometa našla su se u utorak na suđenju u Istanbulu na kojem je skoro 100 ljudi optuženo za namještanje mečeva.

Aziz Yildirim, predsjednik jednog od najvećih turskih klubova Fenerbahčea, jedan je od 92 osumnjičenih u tom skandalu, prenosi BBC. U optužnici se navodi da je 19 mečeva prošle sezone turske nogometne lige bilo namješteno.

Na stotine navijača Fenerbahčea protestovalo je pred zgradom suda protiv kazni koje bi klub mogao dobiti. 

"Vlada bi mogla pasti, inflacija bi mogla pasti, ali Fenerbahče nikada neće ispasti", uzvikivali su navijači, prenosi AP. 

Istanbulski klub osvojio je titulu prvaka Turske u prošloj godini, ali mu je zabranjen nastup u Ligi evropskih prvaka zbog navodne umiješanosti u skandal s namještanjem mečeva. 

Među osumnjičenima za namještanje mečeva nalaze se igrači i menadžeri nekoliko velikih turskih klubova, među kojima je i Fenerbahče. 

Trenutno su 23 osobe lišene slobode, a među nima je i Yildirim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.