Počeo štrajk glađu ispred zgrade italijanskog saveza

Počeo štrajk glađu ispred zgrade italijanskog saveza

Bivši fudbaler Siene Emanuele Pesoli vezao se za ogradu ispred Fudbalskog saveza Italije (FIGC) i započeo štrajk glađu, nakon što je kažnjen zbog namještanja utakmica.

Igrač je u petak dobio trogodišnju suspenziju.

Pesoli je jutros započeo protest i zahtijeva da se suoči s Filippom Carobbiom i Carlom Gervasonijem, na osnovu čijih svjedočenja je kažnjen.

"Želim se s njima suočiti na sudu kako bih ispravio ovu nepravdu", rekao je 32-godišnji igrač.

"Moja jedina greška je bila što sam se javio na telefonski poziv, kada je od mene zatraženo da prodam utakmicu. No, rekao sam ne. Nevin sam i to ću dokazati. Uništili su mi život zbog nečega što nisam uradio. Prije nego što me prisile da okončam karijeru, želim se boriti svom snagom. Ostat ću ovdje i čekati nekoga iz saveza, nadam se predsjednika Giancarla Abetea", kazao je Pesoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije