Počinje gradnja nove Grbavice: Istočna, pa južna tribina
FOTO: fkzeljeznicar.ba

Gradi se novi Stadion Grbavica

Počinje gradnja nove Grbavice: Istočna, pa južna tribina

O. Lekić

Višestruki prvak naše države, FK Željezničar, putem službenih stranica je obavijestio da počinje sa gradnjom nove Grbavice.

"FK Željezničar obavještava navijače, članove kluba, sponzore i prijatelje kluba da će, nakon što se obezbijede formalno pravne pretpostavke, u mjesecu aprilu započeti i do kraja ove godine završiti prvu fazu gradnje istočne tribine Stadiona Grbavica.

Javni oglas za prikupljanje ponuda biće objavljen na službenoj stranici kluba do 10. aprila 2016. godine. Druga faza gradnje istočne tribine podrazumijeva dodatnu etažnu tribinu istog kapaciteta i pokrivanje tribine.

Projekat idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica urađen je u 2013. godini od strane projektantske kuće IDEA. Projekat je finansirala Opština Novo Sarajevo. FK Željezničar će koristiti ovaj projekat u svim fazama gradnje i biće osnova za izvedbene projekte.

Na ovaj način, FK Željezničar zvanično počinje gradnju novog stadiona, jer će izgrađena tribina biti kompatibilna i u skladu sa već izrađenim idejnim rješenjem novog Stadiona Grbavica. Po završetku prve faze gradnje, kapacitet tribine će biti 2850 sjedećih mjesta. Nakon završetka gradnje istočne tribine, ukupan kapacitet stadiona Grbavica biće 11 995 sjedećih mjesta.

Izvori finansiranja su vlastita sredstva kluba, sredstva sponzora i podrška navijača kroz različite projekte.

Projekat ”Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” pokazao je istinski potencijal navijača najtrofejnijeg kluba u BiH i ta činjenica je osnovni razlog zašto klub želi napraviti dodatni korak naprijed. Članovi Upravnog i Nadzornog odbora kluba se još jednom zahvaljuju navijačima FK Željezničar u BiH i svijetu, navijačima drugih klubova, kao i svim građanima koji su prepoznali i podržali ovaj projekat.

Izgradnjom istočne tribine osiguraće se uslovi za igranje reprezentativnih utakmica svih selekcija na Stadionu Grbavica. Na taj način, planirana investicija prevazilazi okvire potreba FK Željezničar i kao takva postaje opšti interes, jer se radi o društveno odgovornoj inicijativi. Nema sumnje da je želja svih ljubitelja fudbala u BiH i svijetu da se neke utakmice svih reprezentativnih selekcija igraju na Stadionu Grbavica.

U tom kontekstu, administracija kluba će uputiti pismo namjere za sufinansiranje gradnje Službi za oblast privrede i finansija Opštine Novo Sarajevo, Vladi kantona, Gradskom vijeću, Ministarstvu kulture i sporta i Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na liniji vizije razvoja infrastrukture, FK Željezničar sa navijačima želi podijeliti ekskluzivnu vijest da će u 2017. godini biti započeta i završena i izgradnja prve faze južne tribine Stadiona Grbavica. Tribina će biti locirana neposredno iza vratnica, po uzoru na sjevernu tribinu", navodi se na službenim stranicama FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije