Počinje prvenstvo u Finskoj!
Foto - EPA

Od 1. jula

Počinje prvenstvo u Finskoj!

Midhat Šljivak

Fudbalsko prvenstvo u Finskoj počet će 1. jula i trajat će do 21. novembra, potvrđeno je danas iz Fudbalskog saveza ove zemlje.


Početak nove sezone u ovoj zemlji otkazan je zbog pandemije koronavirusa, ali je postignut dogovor da sezona krene od 1. jula i da traje do 21. novembra.

"Mjere ristrikcije su skinute i tako ekipe mogu početi s treninzima već početkom juna. Sezona će početi 1. jula. U konstantnim smo razgovorima s vlastima i brinut ćemo o zdravlju igrača"; rekao je šef lige Timo Marjamaa.

Klubovi će odigrati kao i prošle sezone 22 kola, a zatim će se liga podijeliti na ligu za prvaka i ligu za opstanak, gdje će se odigrati još pet kola.

Top Komentari

Hamza123456789
****la vas Finska, dosta mi ih je bilo tokom kvalifikacija, taman mi prosli bili kroz glavu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi