Počinje rekonstrukcija Tušnja
Stadion Tušanj

Nakon godina čekanja

Počinje rekonstrukcija Tušnja

Nakon više od 50 godina čekanja, Tuzla bi uskoro trebala dobiti gradski stadion po svjetskim standardima.

Predstavnici Općine Tuzla i građevinske firme “Tehnograd d.o.o za građevinarstvo i inženjering” potpisali su ugovor o izvođenju radova na prvoj fazi izgradnje stadiona Tušanj u Tuzli, vrijedan četiri miliona i 100 hiljada KM. Izgradnja sjeverne tribine počinje 1.jula.

Novoizgrađeni gradski stadion trebalo bi zadovoljavati sve potrebe sportskih klubova, s minimalno 20 hiljada sjedišta s pratećim sadržajima. Za sada u prvoj fazi gradi se prvo sjeverna tribina Stadiona Tušanj. Potpisanim ugovorom između Općine Tuzla i građevinske firme “Tehnograd d.o.o za građevinarstvo i inženjering” stvoreni su uslovi za početak izgradnje.

Procjenjuje se da bi vijednost cijelog projekta bila oko 22 miliona KM, za šta je potrebna finansijska pomoć i drugih nivoa vlasti.

Izgradnja Gradskog stadiona Tušanj zasigurno je veliki korak kako za Tuzlu tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, čija će izgradnja doprinijeti razvoju i unapređenju sporta.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti