"Moja garaža Specijal" - Hrvatskoj nedostaje Mandžukić, veliko je rivalstvo Francuske i Njemačke
OMer Joldić je analizirao završene utakmice na Evropskom prvenstvu

Danas se nastavlja EP

"Moja garaža Specijal" - Hrvatskoj nedostaje Mandžukić, veliko je rivalstvo Francuske i Njemačke

A. Beganović

U trećoj epizodi podcasta "Moja garaža Specijal", gost komentator, nekadašnji reprezentativac naše zemlje Omer Joldić, analizirao je utakmice odigrane u protekla dva dana.

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac na početku razgovora osvrnuo se na nekoliko iznenađujućih rezultata i naglasio je da smatra da će u nastavku prvenstva biti još toga.

"Ranije smo govorili da će biti iznenađenja i evo, bili smo u pravu. Svi su recimo očekivali da će Španija dobiti Švedsku, ali nije se to desilo. Mislim da možemo očekivati da će u grupnoj fazi biti još iznenađenja", između ostalog je istakao Joldić.

Govorio je nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac i o utakmici Engleske i Hrvatske koju je Engleska dobila s minimalnih 1:0.

"Svi znamo da Englezi vole hvaliti svoje. Dobro, i Hrvatska je zaslužna za njihovo mišljenje prema kojem su odigrali dosta dobro. Javnost u Hrvatskoj sa druge strane nije oduševljena. Ipak, prva je utakmica i mislim da Hrvatska posjeduje individualni kvalitet. Nisu Englezi imali nekih izrazitih prilika, istina nije ni Hrvatska. Definitivno Hrvatskoj nedostaje jedan Mario Mnadžukić. Selektor Dalić će morati nešto promijeniti", istakao je Jodlić.

"Što se tiče duela Francuske i Njemačke, mislim da su Francuzi trenutno bolja reprezentacija. Mislim da je to rivalstvo nekako počelo 1982. godine. Na evropskom tlu možda i najveće rivalstvo. Franncuzi su u boljoj formi, njemački selektor ima problema sa tom formom. On odlazi nakon EP, može i to uticati na njihovu igru.

Portugal i Mađarska? Sve oči su uprte u Cristiana Ronalda, ali osim njega Portugal ima zaista mnogo izvrsnih pojedinaca. U odbrani su odlični, u sredini također imaju mnogo ssjajnih igrača. Ne znam u kojoj će formaciji igrati. Mađari su mala nepoznanica, nemaju individualni kvalitet kao Portugal, ali krasi ih dobra kolektivna igra."

Kompletan video prilog današnje epizode "Moja garaža Specijal" možete pogledati u video prilogu.





Top Komentari

_ZIJAGA_
ZEMLJO, OTVORI SE...OMER EXPERT...kakav je to SJEKAC BIO kroz karijeru...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.