Podjela bodova na Koševu: Velež ide kući sa osmijehom
Foto - FK Sarajevo

Rođeni odigrali jako dobar meč

Podjela bodova na Koševu: Velež ide kući sa osmijehom

M. Šljivak

Sarajevo i Velež remizirali su (1:1) u susretu 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je od prve minute pokazivao da je došao da se nadigrava. Pršeš odmah prijeti u četvrtoj minuti, Miličević blokira i spašava svoj gol.

Kontrolisali su gosti iz Mostara potpuno igru u početnoj fazi utakmice. Mulić u 11. minuti sjajno šutira iz slobodnjaka, pogađa vanjski dio mreže, a sedam minuta kasnije Radović također odlično šutira, Kovačević spašava.

Dvije minute kasnije ponovo Radović kreira šansu za goste. Hodžića kao da nije bilo ispred njega, lopta dolazi do Cvijanovića, koji šutira, a Kovačević spašava.

Potom se Bordo tim malo probudio. Prijetili su preko Oremuša i Mustedanagića, ali nije bilo dobre završnice.

A onda u 44. minuti šok za domaće. Hodžić griješi, Brandao mu uzima loptu i ubacuje u sredinu. Mulić ju sjajno propušta kroz nooge, a Mehmed Ćosić pogađa za 0:1.

Nastavak donosi ofanzivniju igru Sarajeva. Tatar prvi prijeti, ali ne zabija, da bi zatim u 59. minuti domaći tim ipak izjednačio. Nakon lijepe akcije Handžić spušta loptu za Ivana Jukića, a ovaj zabija za 1:1.

Sarajevo je potom krenulo po pobjedu. Velež je bio u podređenom položaju, a u 69. minuti Zvonić izbija loptu sa gol-linije. Minut kasnije Dupovac u velikoj šansi, a Bobić čudesno brani.

Pokušavao je na sve načine Bordo tim doći do pobjedničkog gola, a to jeVeležu ostavljalo dosta prostora za kontre. U jeku napada tražili su domaći i penal nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju, a Ovčina je u 81. minuti mogao zabiti drugi gol za Velež ali se odlučio na ubacivanje lopte u sredinu kaznenog prostora gdje se ne snalaze Osmić i Mulić.

Do kraja je Bordo tim imao nadmoć. Međutim, nije uspio da dođe do gola i ostalo je 1:1.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Sarajevo - Velež 1:1 (Jukić 59'/ Ćosić 44')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Oremuš, Mustedanagić, Miličević, Salčin, Jukić, Handžić, Dupovac, Tatar, Sušić. Još su igrali: Rahmanović, Fanimo, Đokanović, Ahmetović, Velkoski. Trener - Vinko Marinović.

Velež: Bobić, Radović, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac, Mulić. Još su igrali, Osmić, Zvonić, Ćović, Ovčina, Ćatić. Trener - Feđa Dudić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sako12
Sarajevo izvuklo bod jedva
41 34
Sadik82
Ne znam sta im je problem bio igrat citavu utakmicu ko 2.pol. Velez klasicna seljacka ekipa. Igrali 25 minuta, usrali se vodstva i onda spasavali zivu glavu valjanjem i prekrsajima. Na kraju svima kez od uha do uha ko da su izvukli Bayernu X.
14 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi