Podjela bodova na St Andrewsu

Engleska Premier liga

Podjela bodova na St Andrewsu

U okviru 25. kola engleske Premier lige, Birmingham i Manchester City podjelili su bodove, odigravši 2:2, a Edin Džeko proveo je na terenu svih 90 minuta, ali bez značajnijeg učinka.

City je odlično otvorio utakmicu i konačno je igra izabranika trenera Roberta Mancija imala glavu i rep. Barem se to tako činilo na otvaranju utakmice.

Kruna bolje igre stigla je već u četvrtoj minuti, kada se po 15. put ove sezone u strijelce upisao Argentinac Carlos Tevez. Međutim, nakon primljenog gola, domaći su fudbaleri počeli sve opasnije prijetiti golu Joea Harta.

Na izjednačenje se čekalo do 23. minute, a strijelac za Birmingham bio je srbijanski reprezentativac Nikola Žigić. Ipak, City je na odmor otišao sa prednošću.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko izborio je prekršaj na 20-tak metara od gola domaćina, loptu je namjestio Aleksandar Kolarov i prelijepim udarcem matirao Bena Fostera na golu domaće momčadi.

U nastavku je tempo igre značajno opao, ali su se igrači obje ekipe probudili sredinom drugog poluvremena. City je bio za nijansu opasniji, ali je ipak Birmingham došao do gola.

Igrala se 77. minuta kada je veteran Patrick Viera presporom reakcijom u svom kaznenom prostoru srušio Kevina Phillipsa, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Steven Gardner za 2:2, a taj se rezultat kasnije pokazao kao konačan.




Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.