Podjela bodova u Armeniji

Kvalifikacije naše grupe za AP

Podjela bodova u Armeniji

Adnan Beganović

U Grupi 5 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u kojoj nastupa i naša reprezentacija, već je odigran jedan susret. Armenija i Estonija podjelili su bodove (2:2).

Utakmica između dvije reprezentacije koje nemaju izgleda za plasman na Mundijal obilovala je prilikama i golovima. Navijači na stadionu vidjeli su četiri pogotka, a više razloga za tugu imaju Estonci, koji su nakon vodstava Armenije uspjeli preokrenuti rezultat.

Armenija je povela u 31. minuti preko Mikhitaryana, dok gosti pogotkom Voskoboinkova u 36. izjednačili.

Potpuni preokret desio se u 67. minuti kada Saag postiže pogodak za veliko slavlje Estonaca. Kada se očekivalo da sudija odsvira kraj, domaći u 88. minuti preko Yedigaryana poravnavaju rezultat.

Grupa 5
Armenija - Estonija 2:2


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.