Podjeljena mišljenja o regionalnoj ligi

Bosanci i Hercegovci ne očekuju promjene u regionu

Podjeljena mišljenja o regionalnoj ligi

Nikada do sada anketa na SportSport.ba nije dala tako izjednačene rezultate. Bh. sportska javnost pokazala je podijeljene stavove o osnivanju regionalne lige u fudbalu, ipak nešto brojniji su oni koji misle da bi takva liga donijela dobre stvari.

Od nešto više od 1900 osoba koje su učestvovale u našoj anketi njih 34% smatra da bi regionalna liga napunila stadione u BiH, a još 25% je onih koji smatraju da bi u takvoj ligi klubovi napredovali.

Oko 41% naših čitalaca imaju negativno mišljenje o regionalnoj ligi. Po 16% je onih koji smatraju da bi liga doijela previše incidenata, te onih koji misle da je i sam spomen te lige jednostavno “šuplja piča”, a najmanji broj čitalaca smatra će će se stvari vremenom promijeniti na bolje. Izgleda da je naša javnost slođžna samo u jednom, a to je da se situacija neće mijenjati, pa samo nešto manje od 9% ispitanika kaže da je još rano za regionalnu ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.