Podolski donio bod Jarčevima

13. kolo Bundeslige

Podolski donio bod Jarčevima

Odigran je zaostali susret 13. kola njemačke Bundeslige, a Koeln i Mainz su podijelili bodove. 

Koeln je na svom RheinEnergie stadionu dočekao momčad Mainza. Susret je okončan bez pobjednika, rezultatom 1:1. Obje ekipe su bile desetkovane povredama, te tako za Koeln nisu nastupili Andrézinho, Adil Chihi i Milivoje Novaković, dok su kod gostiju u zdravstveni bilten bili upisani Andreas Ivanschizt, Eugen Gopko, Marcel Risse, te Nikolče Noveski.

Susret je započeo oprezno sa obje strane, a u prvom poluvremenu nije viđena niti jedna ozbiljnija šansa. Gosti iz Mainza su bili nešto opasniji, ali bez konkretne završnice. 

Početak drugog dijela donosi sličnu igru oba tima, uz poneki dobar napad. Jarčevi su 49. minuti propustili idealnu priliku. Lukas Podolski je uputio prizemni centaršut, lopta dolazi do Mate Jajala, ali potonji šutira pravo u Christiana Wetkloa. 

U 70. minuti Sami Allagui donosi prednost Mainzu. Julian Baimgartlinger je centrirao pravo na glavu Allaguija, koji sa 11 metara pogađa glavom, za veliko slavlje gostiju. Podolski je u 75. minuti šutirao sa 20-ak metara, a Wetklo sjajnom reakcijom otklonio opasnost. 

Isti igrač postiže gol za konačnih 1:1, pet minuta prije kraja susreta. Primio je Nijemac jednu loptu na 20 metara od protivničkog gola, te milimetarski preciznim udarcem donio poravnanje domaćoj ekipi.

Koeln je ovim rezultatom nastavio niz od tri utakmice bez poraza, dok su gosti neporaženi već pet susreta uzastopno.

Podsjetimo, ovaj duel je odgođen sredinom prošlog mjeseca, jer se glavni sudac, Babak Rafati, pokušao ubiti. 

Bundesliga, 13. kolo:
Koeln - Mainz 1:1 (Podolski 85 / Allagui 70)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.