Podolski ipak teže povrijeđen, neće ga biti do kraja godine

Peh za njemačkog reprezentativca

Podolski ipak teže povrijeđen, neće ga biti do kraja godine

Lukas Podolski, jedan od najboljih igrača Arsenala i njemačke reprezentacije, povrijedio je zadnju ložu u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Fenerbahčea.

Prve informacije govorile su da ga na terenu neće biti oko tri sedmice. Nakon te dijagnoze, Arsenalova ljekarska služba objavila je kako je povreda ipak teža i da će Podolski pauzirati najmanje osam sedmica. Sam Nijemac otkrio je danas još goru vijest: 2013. godina za njega je gotova:

"Nažalost, neće me biti najmanje tri mjeseca, a vjerojatno i duže,” izjavio je Podolski.

Njemački mediji podsjećaju kako je sličnu povredu na kraju prošle sezone zaradio i njegov saigrač u reprezentaciji Mario Götze, koji se tek na početku ove sezone vratio Bayernovim treninzima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije