Podolski srušio Hoffenheim

7. kolo Bundeslige

Podolski srušio Hoffenheim

Köln je ostvario i drugu uzastopnu pobjedu u Bundesligi.

Ovog puta su puleni trenera Solbakkena pred 40.000 gledalaca savladali Hoffenheim sa 2:0. Tako je prekinuta dobra serija gostiju za koje ovog pita nisu igrali Vedad Ibišević i Sead Salihović, reprezentativci Bosne i Hercegovine. Junak meča bio je Lukas Podolski.

Prvo je u 20. minutu asistirao Hrvatu Mati Jajalu za vodeći pogodak,  onda je i sam uz pomoć beka Eichnera savladao Starkea u 64. minutu udarcem lijevom nogom.

Kod gostiju su ovog puta zakazali Roberto Firmino i Babel koji su igrali odlično u posljednje vrijeme pa je trijumf Jarčeva potpuno zaslužen. Köln se ovom pobjedom popeo na 10. mjesto dok je Hoffenheim četvrti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.