Podolski vjeran Köln‎u

Iako je ostao bez kapitenske trake

Podolski vjeran Köln‎u

Lukas Podolski (26), napadač Köln‎a i njemačke reprezentacije, mirno je reagovao na odluku trenera Solbakkena da više nije kapiten.

Podsjetimo da je Poldija za kapitena postavio još u januaru Franck Schafer koji je otišao dva kola prije kraja prvenstva. Njega je zamijenio Norvežanin Stale Solbakken iz FC Kopenhagena i on je prije sedam odlučio da novi kapiten bude Brazilac Geromel. Podolski se oglasio povodom toga tek sedam dana kasnije.


"Neću lagati da nisam razočaran što sam ostao bez trake, ali to ništa ne mijenja. Ja ću i dalje davati 100% za FC Köln‎. Ovdje sam rođen i ne želim igrati nigdje drugo. Uopšte nisam ni razmišljao da odem u neki drugi klub. Moj stav, poistovjećivanje i vjernost Köln‎u uopšte nisu promijenjeni" emotivno je izjavio Podolski koji je bio najbolji igrač Jarčeva u pobjedi u Kupu od 3:0 nad Widenbruckom kad je namjestio dva gola Milivoju Novakoviću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.