Podolski: Zaustavit ćemo Ronalda

"I mi imamo dovoljno kvalitetnih igrača"

Podolski: Zaustavit ćemo Ronalda

A. Haznadarević

Približava se subota i prvi veliki okršaj na ovogodišnjem Euru. Reprezentacija Njemačke, jedan od najvećih favorita za titulu, odmjerit će snage sa uvijek opasnim Portugalom kojeg predvodi jedan od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku Cristiano Ronaldo.

Od velikog psihičkog značaja za obje ekipe je da turnir startaju sa pobjedom, a napadač "elfa" i nova Arsenalova perijanica Lukas Podolski se pribojava pritiska koji će pasti na poraženu momčad na samom otvaranju Eura.

"Ako pobijedimo, to će nas nositi kroz cijeli turnir, a ako izgubimo, odmah ćemo biti pod pritiskom."

Iako imaju možda jaću reprezentaciju, Nijemcima je jasno da pojedinci mogu donijeti prednost Portugalu u svakom trenutku. Toga je svjestan i dvadesetsedmogodišnji napadač koji se posebno osvrnuo na Ronalda, te mu je jasno da ga moraju zaustaviti još na samom početku meča.

"Ronaldo je jedan od najboljih na svijetu i moramo ga zaustaviti. Uspjeli smo to posljednji put kada smo igrali protiv Portugala i uspjet ćemo ponovo u subotu", poručio je Podolski, prisječajući se meča četvrtfinala Evropskog prvenstva 2008. godine iz kojeg je njegova reprezentacija izašla kao pobjednik rezultatom 3:2.

"Moramo biti agresivni, pomesti ga nekim grubljim faulovima i oduzeti mu ljubav prema fudbalu", otkrio je svoju zamisao napadač Njemačke, a zatim poručio:

"Jedno je sigurno, i mi imamo dovoljno vlastitih igrača s velikim potencijalom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.