Poginula tri palestinska fudbalera
Fudbalska reprezentacija Palestine

Za vrijeme sukoba u Gazi

Poginula tri palestinska fudbalera

Tokom posljednjih sukoba u Gazi poginula su tri palestinska fudbalera, od čega je jedan reprezentativac.

Kako prenosi Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS), nastradali su reprezentativac Palestine Ajman Alkurd te bivši igrači nacionalnog tima Šadi Sbahe i Vajeh Moštahe. Oni su poginuli u kućama koje je bombardovala izraelska vojska, javljaju agencije.
U velikoj mjeri razoren je i stadion „Rafah“ u Gazi na kojem je utakmice igrao Ali Alensert, jedan od najboljih palestinskih klubova.

Nogometni savez Palestine je u ponedeljak na gala večeri u Cirihu dobio specijalnu nagradu FIFA-e jer je uspio da osposobi stadion u gradu Ram na Zapadnoj obali, gdje je u oktobru 2008. godine gostovala selekcija Jordana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.