Pogledajte kako bi mogla izgledati "Bordo Arena"

Sarajevo dobija novi dom?

Pogledajte kako bi mogla izgledati "Bordo Arena"

Fudbalski klub Sarajevo u budućnosti bi mogao dobiti novi, vlastiti stadion kapaciteta 16.200 mjesta. 

Već nekoliko decenija dom FK Sarajevo je Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase", međutim nije tajna da uprava ovog kluba razmišlja o vlastitom stadionu koji bi bio izgrađen po svjetskim standardima. 

Jedan moderan stadion bi sasvim sigurno dodatno povećao ugled bh. fudbalu, a iz ljubavi prema klubu, ugledni i priznati arhitekta Faruk Kapidžić je uradio idejni projekat "Bordo arene" koja bi imala kapacitet 16.200 mjesta. 

Kapidžić je u razgovoru za Dnevni avaz kazao da je projektirao da se zamišljena  "Bordo arena", nalazi na dijelu gdje je trenutno staza za klizanje u kompleksu dvorane "Zetra", koja je bila aktuelna za vrijeme ZOI u Sarajevu 1984. i nekoliko godina nakon Olimpijade, kada su se na tom ledu stvarale i prve ljubavi. 

"Prije dvije godine, početkom maja 2015., ušao sam u jedan neformalni razgovor s tadašnjim čelnim ljudima FK Sarajevo oko problematike stadiona, standarda, uslova i rigoroznih pravila FIFA-e, te sam se kao veliki bordo navijač prihvatio zadatka da sa stručne strane Arhitekture i Urbanizma uradim neki prijedlog u cilju rješavanja konstantnog problema kluba u vezi stadiona Koševo", otkrio je Kapidžić za Dnevni avaz. 

Sama izgradnja bi koštala maksimalno 25 miliona eura. 

"Stadion bi se mogao uklopiti u sadašnji regulacioni plan na mjestu predviđene dvorane za brzo klizanje, te time aktivirati i oživjeti "Zetru" sa spajanjem u jedinstven kompleks i pri tome aktivirati izgradnju predviđene parking garaže za posjetioce na sjevernoj strani kompleksa. Time bi FK Sarajevo imalo isplativ i ekonomičan stadion na Koševu", podvukao je. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako bi mogla izgledati "Bordo Arena", pogledajte u galeriji. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije