Pogledajte "revolucionarni" slobodnjak sa tri živa zida

Je li lopta završila u golu?

Pogledajte "revolucionarni" slobodnjak sa tri živa zida

A. Čaušević

Fudbal nikad ne prestaje da iznenađuje. Svako malo se vidi neki čudesan gol. 

Jedan od takvih postignut je na susretu ženskih selekcija između Italije i Malte. Radi se o slobodnjaku koje su izvele Italijanke.

Valentina Cernoia je pogodila same rašlje gola Malte iz slobodnjaka sa čak tri živa zida.

Ispred golmanice su stajale tri Italijanke, zatim četiri reprezentativke Malte koje su činile uobičajni živi zid, te još četiri Italijanke koje su bile najbliže lopti.

U trenutku kada je Cernoia krenula da šutira Italijanke su se "razbježale" s namjerom da zbune svoje protivnice i očigledno su uspjele u toj namjeri jer je lopta završila u golu.

Slobodnjak koji bi možda mogao poprimiti i epitet "revolucionarnog" pogledajte na 0:15 video priloga.

Top Komentari

red devil mo
Zanimljivo, ali je trebalo ponistit gol posto je igracica italije bila u zivom zidu maltezanki prilikom izvodjenja slobodnjaka. Po novim pravilima nije regularno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi