Pogodak Bajića, Berberoviću 90 minuta

2. Bundesliga, 6. kolo

Pogodak Bajića, Berberoviću 90 minuta

Edmir Škorić

U trima završenim utakmicama šestog kola 2. njemačke Bundeslige ubilježeni su visoki rezultati, dvije domaće i jedna gostujuća pobjeda.

Sjajni Greuther Furth nadigrao je u Bochumu istoimenog domaćina i na kraju slavili s visokih 4:1. Sararer je doveo goste u prednost u 35. minuti. Radost gostiju trajala je kratko, jer je Freier u 41. minuti vratio stvari na početak. Ipak, Occean, Nothe i još jednom Sararer u nastavku rješavaju sve dileme.

Furthu je ovo peta pobjeda u šest odigranih utakmica i nalaze se na vodećoj poziciji sa 15 osvojenih bodova. Duisburg nije imao većih problema protiv Dynama iz Dresdena (3:0). Prvi gol za Duisburg postigao je nekadašnji bh. reprezentativac Branimir Bajić u 44. minuti, Jula u 79. povećava na 2:0, a autogolom Gueyea sve je riješeno u 90. minuti.

Bajić je odigrao 71. minuti, a Džemal Berberović, također bivši naš reprezentativac, svih 90 minuta. Ingolstadt je s 3:1 savladao Hansu iz Rostocka i tako zasad izbjegao opasnu zonu.

2. Bundesliga, 6. kolo:

Bochum - Furth 1:4 (Freier 41/ Sararer 35, 68, Occean 52, Nothe 60)
Duisburg - Dresden 3:0 (Bajić 44, Jula 79, Gueye 90 - autogol)
Ingolstadt - Rostock 3:1 (Hartmann 23, Leitl 75 - penal, 90 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.