Pogodak Janjića u trijumfu Auea, poraz Fejzićevog Aalena

Druga Bundesliga

Pogodak Janjića u trijumfu Auea, poraz Fejzićevog Aalena

Danas su na program bile tri utakmice 2. Bundeslige, u kojima su za nijansu uspješniji bili domaćini.

Čast gostiju spasio je St. Pauli koji je pobijedio Aalen našeg Jasmina Fejzića. Tim iz Hamburga do vrijednog trijumfa došao je pogotkom Nothea i tako se približio vodećem triu na tabeli Cvajte. Fejzić je i danas stajao na golu Aalena.

U drugoj utakmici Erzgebrizge Aue visoko je porazio Fortunu iz Dusseldorfa rezultatom 3:0. Goste je načeo Fink u 18. minutu, da bi rezultat na 2:0 iz jedanaesterca povisio naš Zlatko Janjić. Prethodno je najstrožiju kaznu skrivio gostujući golman Giefer koji je tom prilikom zaradio crveni karton. Brojčano nadmoćni domaćin konačan rezultat postavio je početkom drugog dijela preko Kocera.

Istim rezultatom Karsluhe je na domaćem terenu savladao Dynamo iz Dresdena u čijem timu nije bilo Adnana Mravca. Strijelci za pobjedu domaćina bili su Hennings, Van Der Biezen i Nazarov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.