Pogodili Aganović i Zukanović
Aganović je mrežu Genka zatresao u 68. minuti

Belgija, 25. kolo

Pogodili Aganović i Zukanović

Admir Aganović i Ervin Zukanović, dvojica bh. internacionalaca koji nastupaju za belgijski Dender postigli su večeras golove, ali njihov klub ipak nije uspio ostvariti pobjedu.

Dender je u 27. kolu belgijskog šampionata gostovao kod Genka, a domaći su slavili pobjedu rezultatom 4:3. Genk je nakon 66 minuta igre vodio sa 3:0, a golovima u 68. i 83. minuti Aganović i Zukanović smanjili su na 2:3. Međutim, Joao Carlos je u 87. minuti povisio na 4:2, a konačan rezultat postavio je Destorme u 88. minuti.

Roeselare našeg novopečenog reprezentativca Damira Mirvića sa 2:0 je savladao Mouscron i tako najavio bjeg sa dna tabele.  

Rezultati 25. kola
Anderlecht – Waregem 2:0
Charleroi – Germinal 0:0
Genk – Dender 4:3
Gent – Tubize 2:0
Kortrijk – Lokeren 2:3
Roeselare – Mouscron 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.