Pogodio i Safet Nadarević
Nadarević je Behrama matirao u 29. minuti

Eskisehirspor – Istanbul BB 6:1

Pogodio i Safet Nadarević

Iako je susret 18. kola šampionata Turske u kojem su snage odmjerili Eskisehirspor i Istanbul BB, trebao biti bh. derbi, izostankom Kenana Hasagića, naše reprezentativne jedinice na gostujućem golu pomenuti meč „odveo“ je u sasvim drugom toku.

Hasagića je na golu Istanbul Buyuksehir Belediyespora zamijenio je Behram, koji će dugo pamtiti današnji meč, jer je čak šest puta morao vaditi loptu iz svoje mreže, a Eskisehirspor je slavio pobjedu rezultatom 6:1.

U listu strijelaca, za najubjedljiviji ovosezonski trijumf upisao se i Safet Nadarević, naš internacionalac koji je dres ovog kluba obukao u ljeto prošle godine, a danas je postigao prvi službeni pogodak. Nadarević je mrežu Behrama zatresao u 29. minuti za treći pogodak svoga tima. Prije njega, u listu strijelaca upisali su se Youla (15. minuta – penal) i Karadeniz (19). Youla je u 45. minuti realizovao i drugi jedanaesterac za 4:0, a Barbosa je u 56. minuti smanjio na 4:1. Do kraja meča još po jednom mrežu gostujućeg tima zatresli su Youla (62) i Karadeniz (71). Treba napomenuti da su oba tima utakmicu završili sa po deset igrača. U 12. minuti isključen je Eksioglu (Istanbul BB), a kod domaćih je pocrvenio Baytar u 43. minuti.

Rezultati
Ankaragucu – Konyaspor 1:3 (Guajardo 90 / Gulduren 29 – penal, Cihan 89, Bolukbasi 90)
Bursaspor – Hacettepe 0:0
Eskisehirspor – Istanbul BB 6:1   

Poredak
Na tabeli vode Sivasspor i Trabzospor sa po 38 bodova, a dalje slijede: Galatasaray 36, Fenerbahce 33 (utakmica manje), Ankaraspor 33, Bešiktaš 31 (-), Kayserispor 28, Gaziantepspor 26 (-), Bursaspor 26, Eskisehirspor 22, Genclerbirligi 20, Konyaspor 20, Istanbul BB 19, Antalyaspor 16 (-), Ankaragucu 15, Denizlispor 15, Kocaelispor 12, Hacettepe 10.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.