Pojavio se i snimak iz autobusa, trojica igrača Boce u bolnici

Pitanje je hoće li se finale večeras igrati

Pojavio se i snimak iz autobusa, trojica igrača Boce u bolnici

Edmir Škorić

Autobus s igračima Boce napadnut je pred stadionom Rivera i stoga je upitno hoće li se večeras i odigrati drugo finale Copa Libertadoresa.

Prema argentinskim medijima, trojica igrača Boce su završila u bolnici nakon što su se nagutali dima koji je ušao u kamenovani autobus iz ispaljenih suzavaca od strane Riverovih navijača.

Paulo Perez, igrač Boce, prevezen je uz bolicu, a s njim još dva njegova saigrača, dok je vozač autobusa navodno bio ostao bez svijesti.

Ukoliko se derbi večeras i odigra, on bi trebao da počne sa sat zakašnjenja, a ne od 21h kako je bilo predviđeno, mada nije isključeno da se pomjeri za nedjelju navečer, pošto gosti traže da se detaljno pregledaju svi njihovi igrači i ne žele igrati ako neko od njih ne bude stoposto zdrav nakon večerašnjeg napada.

Usput, snimak iz autobusa pokazuje da su razbijena stakla. Također, u blizini stadiona policija se fizički obračunala sa Riverovim fanaticima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi