"Pokazaćemo da smo u Pragu imali loš dan"

Sedin Torlak nakon poraze od Sparte

"Pokazaćemo da smo u Pragu imali loš dan"

Stoper Sarajeva Sedin Torlak smatra kako je poraz njegove ekipe u Pragu protiv Sparte katastrofalan, ali kako ne pokazuje stvarno stanje snaga na terenu.

Sarajevo je poraženo od češke ekipe rezultatom 5:0 u prvom susretu trećeg pretkola Evropske lige, čime je gotovo pa sigurno završena ovosezonska epizoda bordo tima u Evropi.

"Objektivno, kada se sagledaju sve stvari na terenu, ovaj je poraz malo nerealan, ali ujedno i katastrofalan. Zaista mislim da nismo zaslužili poraz od pet golova razlike", kaže Torlak na početku razgovora za SportSport.ba.

"Češkim fudbalerima u ovom susretu gotovo je sve je polazilo za nogom. Rano su postigli prvi gol, a mi smo zadnja dva primili u praktično pred sam kraj utakmice. Ne smijemo bježati od toga i moram reći da je ovaj poraz katastrofalan, ali on ne prikazuje realan odnos snaga na terenu".

S obzirom na pet golova zaostatka iz Praga, teško je za očekivati da će Sarajevo uspjeti sustići prednost Sparte u revanšu na Koševu. Ipak, bordo momci žele pred svojim navijačima osvijetlati obraz.

"Slažem se da je skoro pa nemoguće stići pet golova minusa, ali mogu obećati da će cijela ekipa dati sve od sebe pred našim navijačima i pokušati osvjetlati obraz, te pokazati da smo u Pragu imali loš dan. Susret sa Spartom na Koševu nama će ujedno biti i svojevrsna uvertira za početak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Želimo pobjedom vratiti samopouzdanje pred sezonu u domaćem prvenstvu, tako da će nam susret sa Spartom biti od velike važnosti", dodao je Torlak na kraju razgovora za SportSport.ba.

Trener Sarajeva Jiri Plišek danas je dao slobodno svojim igračima, a za sutra je planiran jedan trening, dok će fudbaleri Sarajeva u ponedaljak imati dva treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.