Pokrenuti postupci protiv Neretljaka, Bandovića, Vidovića...

Disciplinska komisija NSBiH pokrenula postupke

Pokrenuti postupci protiv Neretljaka, Bandovića, Vidovića...

M. Šljivak

Disciplinska komisija NSBiH pokrenula je postupke protiv nekoliko fudbalera i funkcionera Metalleghea i Olimpica zbog dešavanja na utakmici u Banjoj Luci.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na terenu je došlo do naguravanja između fudbalera i trenera Mate Neretljaka, a iz Olimpica tvrde kako su u Banjoj Luci doživjeli velike neprijatnosti.

Zbog ponašanja na terenu po završetku utakmice Disciplinska komisija je pokrenula postupke protiv nekoliko fudbalera i funkcionera oba tima. Tako se s potencijalnom kaznom suočava trener Metalleghea Mato Neretljak i igrač ovog tima Antonio Vidović, dok je proces pokrenut i protiv igrača Olimpica Dejana Bandovića i Benjamina Čolića, te člana Uprave kluba s Otoke Hamde Spahića.

Odluka o potencijalnim kaznama će biti donijeta nakon što se utvrde sve činjenice o onome što se dešavalo u Banjoj Luci, a nakon ove utakmice se podigli mnogo prašine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Golman Olimpica Dejan Bandović nakon utakmice je u javnost pustio snimak na kojem mu menadžer Sanel Klopić nudi 10.000KM da pusti utakmicu Metallegheu.

Pokrenuta je velika istraga Tužilaštva NSBiH. Meč je danas registrovan postignutim rezultatom (1:1), a istragu oko pokušaja namještanja je preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi