Policija na nogama!
Mečevi Boce i Rivera uvijek su na ivici incidenta

Uoči velikog derbija

Policija na nogama!

Čak 1.100 pripadnika policije biće raspoređeno za vrijeme meča argentinskog prvenstva između Boce Juniorsa i River Platea.

Jedan najvećih derbija na svijetu igraće se u nedjelju, u 15 sati po lokalnom vremenu, a vrata stadiona biće otvorena prije podne.

Opreza u Argentini nikada nije previše. Prije mjesec dana je slučajni prolaznik završio u komi i 85-godišnja je starica dobila metak ni kriva ni dužna prije utakmice Boce i Argentinos Juniorsa. Prije samo 10 dana navijač Gimnasije Jujuy je upucan, a dvojica su probodena nožem prije utakmice protiv Tigrea.

Zbog ovih nemilih dešavanja Boca kao organizator susreta ništa ne želi da prepusti slučaju i zbog toga će čak 1.100 policijaca čuvati red i mir.

Boca se nalazi na 11, a River na 4. mjestu na tabeli. U dosadašnjoj istoriji, nedjeljni domaćin slavila je 121 put, River 105, a zabilježen je i 101. «miroljubivi ishod».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.