Policija ne želi da osigurava utakmicu Viteza i Sarajeva

Umjesto u Zenici, utakmica premještena na Pirotu

Policija ne želi da osigurava utakmicu Viteza i Sarajeva

Nogometaši Viteza nakon što su u prvoj utakmici osmine finala Kupa naše zemlje remizirali sa ekipom Sarajeva, u subotu će snage ponovo odmjeriti sa istom ekipom, ovaj put u okviru 13. kola Premijer lige BiH.

Ono što je veliki problem za klub iz Viteza u ovoj sezoni jeste igranje na drugim stadionima zbog toga što se njihov rekonstruiše. Vitez je izuzetno zdrav klub i sredina, ali budući da su tek ušli u najjači rang onda svi ih gledaju drugačije u odnosu na velike ekipe u našoj zemlji.

Utakmica između Viteza i Sarajeva koja je planirana da se odigra u subotu na stadionu Kamberovića polje u Zenici, zbog toga što policija ne želi da osigura ovu utakmicu, premještena je u Travnik i izabranici Valentina Plavčića ponovo će Sarajevo dočekati na stadionu Pirota.

Nepoznati su razlozi zašto policija ne želi da osigura ovu utakmicu, da li zbog dolaska gostujućih navijača ili nečega drugog još je nepoznato. Najveću štetu u svemu ovome snose igrači i stručni štab koji ni dva dana skoro ne znaju gdje će igrati jednu od najvažnijih utakmica u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je za naš portal potvrdio "alfa i omega" Viteza Vlatko Kafadar, utakmica će se sigurno igrati na stadionu Pirota u Travniku.

"Naravno da smo želili da igramo u Zenici, jer je polovina naših igrača iz tog grada i sigurno da bi imali veliku podršku navijača, a navikli smo se i na grad tako da ostaje žal za odlukom policije koja ne želi da osigurava ovu utakmicu. Bilo je razgovora i o premještanju utakmice na stadion Bilino polje, ali tamo se igra utakmica ženske nogometne reprezentacije BiH i Švedske, tako da je i ta solucija otpala. Na kraju nadam se da ovo neće poremetiti igrače, te da ćemo u subotu pobjediti Sarajevo na Piroti i krenuti ka sredini tabele", kazao je za SportSport.ba prvi čovjek Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.