Policija primijenila silu da umiri navijače Sarajeva

Tri osobe povrijeđene

Policija primijenila silu da umiri navijače Sarajeva

M. Skaka

Bugarska policija primijenila je silu kako bi umirila nerede u kojima su učestovovali navijači FK Sarajevo pristigli u Sofiju kako bi bodrili svoju klub u večerašnjem meču protiv Levskog.

Neredi su danas izbili u blizini crkve St. Aleksandar Nevski gdje su policajci pendrecima umirili navijače Sarajeva.

Tokom sukoba, tri osobe su povrijeđene, dva policjca i jedan novinar.

Zbog incidenata, bugarska policija najavila je da će 100 policajaca obezbjeđivati večerašnji susret na kojem se očekuje oko 10.000 gledalaca, od  toga oko 200 navijača Sarajeva.

Sukobi između navijača Levskog i Sarajeva počeli su još sinoć, a video snimak ste mogli pogledati na našem portalu. Tokom dana, zvaničnici FK Sarajevo, za SportSport.ba potvrdili su da su predstavnici UEFA registrovali kako su nerede izazvali domaći navijači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.