Policija priznala: Bugari su počeli sukob, ali...

Trojica navijača Sarajeva danas pred sudom

Policija priznala: Bugari su počeli sukob, ali...

Glavni inspektor bugarske policije Anton Zlatanov priznao je da su bugarski huligani isprovocirali incidente u Sofiji, ali da i pored toga uhapšenim navijačima Sarajeva prijeti zatvorska kazna.

Trojica uhapšenih navijača Sarajeva danas bi se trebali pojaviti pred sudijom u Sofiji, gdje će im biti izrečene kaznene mjere zbog učešća u tuči u Sofiji na dan utakmice između Levskog i Sarajeva.

"Bugarski navijači isprovocirali su nerede. Ipak, i da nije bilo tih provokacija, ponašanje huligana iz BiH nije bilo prihvatljivo. Jedan je policijac ranjen u sukobima i nekoliko osoba je povrijeđeno. Navijači Sarajeva su okupirali trg i bili nepristojni prema prolaznicima, te su lupajući u bubnjeve narušavali javni red i mir", kaže Zlatanov i dodaje:

"Ipak, bilo je ozbiljnih provokacija od strane bugarskih navijača koji su počeli sukob. Samo zbog intervencije policije spriječeni su sukobi većih razmjera.

"Mene ne zanima šta vi pišete i šta pišu bosanski novinari. Moj je posao da smirim situaciju kada eksalira na tlu Bugarske", kaže Zlatanov na opasku da su sukobi prerasli granicu zdravog razuma.

"Trojica uhapšenih Bosanaca suočavaju se sa maksimalnom kaznom od šest godina zatvora, ali to je posao tužilaštva i sudsta i u to se ne mogu miješati", zaključio Zlatanov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.