Policija u Sarajevu u stanju pripravnosti

Bugari će biti ispraćeni direktno na stadion

Policija u Sarajevu u stanju pripravnosti

Situacija na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine je mirna i uobičajena, uoči večerašnje utakmice Evropske lige između Sarajeva i Levskog.

Posljednjih nekoliko dana bili smo svjedoci pravog internet rata između navijača Sarajeva i Levskog, a tenzije su porasle kada su na prvoj utakmici ove dvije ekipe u Sofiji navijači domaće ekipe istakli transparente podrške zločincima Ratku Mladiću i Željku Ražnjatoviću.

Nakon masovne tuče u utorak između pristalica Maribora sa jedne te građana Sarajava i navijača Željezničara sa druge strane, danas su policijske snage u prijestolnici Bosne i Hercegovine stavljene u stanje pripravnosti, tim prije jer se u grad u poslijepodnevnim satima očekuje dolazak oko 500 navijača Levskog.

Ipak, u policiji ništa nisu željeli prepustiti slučaju.

"Navijači iz Bugarske biće popraćeni našim snagama direktno do stadiona. U gradu je pojačano prisustvo policajaca, kako onih u uniformi, tako i u civilu. Osim snaga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajavo, na ulicama je i određeni broj pripadnika drugih policijskih uprava sa teritorije države. Ne očekujemo da će biti nekih problema, ali smo za svaki slučaj u stanju pripravnosti", rekao je za SportSport.ba portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije