Poljska "utrpala" 10 golova S. Marinu

Kvalifikacije za SP

Poljska "utrpala" 10 golova S. Marinu

Adnan Beganović

U Grupi 3 veliko iznenađenje napravili su Slovaci pobjedivši u Češkoj, dok su Poljaci "utrpali" 10 golova San Marinu. Sjeverna Irska je bila bolja od Slovenije.

Reprezentacija Slovačke napravila je veliko iznenađenje u Češkoj. Slovaci su trijumfovali rezultatom 2:1. Utakmicu su bolje otvorili gosti i golom Šestaka u 22. minuti poveli su sa 1:0. Njihovo vodstvo trajalo je do 30. minute kada Grygera vraća stvari na početak.
Kada se mislilo da će utakmica završiti bez pobjednika Slovaci preko Jendrišeka postižu u 83. minuti pogodak vrijedan tri boda.

Reprezentacija Poljske nakon nešto lošijih rezultata konačno je našla žrtvu. Naime, Poljaci su San Marinu "utrpali" 10 golovas te su tako ostvarili najveću pobjedu u kvalifikacijama.

Sjeverna Irska i Slovenija u Belfastu su odigrali veoma tvrdu utakmicu, a pobjednika je odlučio  jedan pogodak. Veliko slavlje domaćinu donio je Feeney u 73. minuti susreta.

Rezultati:
Češka - Slovačka 1-2 (Grygera 30 / Šestak 22, Jendrišek 83), Poljska - San Marino 10-0 (Boguski 1, 27, Smolarek 18, 60, 72, 81, Lewandowski 43, 62, Jelen 51, Saganowski 88), Sjeverna Irska - Slovenija 1-0 (Feeney 73).

Poredak
Sjeverna Irska 13 bodova, Slovačka 12, Poljska 10, Češka 8, Slovenija 8, San Marino 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije