Pomicao gol i pomagao svojim suigračima

Švedska liga

Pomicao gol i pomagao svojim suigračima

Edmir Škorić

Golman švedskog Gotteborga dosjetio se zanimljive ideje kako da pomogne svojoj ekipi. Naime, Kim Christensen za vrijeme utakmice pomiče svoj gol u jednu stranu, tek onako za sreću.
Vodeća ekipa švedskog prvenstva, Gotteborg, ima zaista dobrog golmana, koji zna kako pomoći suigračima da ostanu neporaženi.

Tako je Kim Christensen, tek onako za sreću, pomicao svoj gol za nekoliko centimetara u jednu stranu. To je, uistinu, neprimjetno, a švedski golman radio bi to u trenutcima dok bi sudija prema njemu bio okrenut leđima.

Njegov "hobi" otkriven je kada je sudija Dančevo primijetio u 20. minuti susreta, koji je gol vratio tamo gdje mu je mjesto. Na kraju krajeva, ova metoda pomogla je njegovoj ekipi, Gotteborg je prvi nakon 24 kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti