"Pomoći ću, no funkcije me ne interesuju"

Elvir Bolić za SportSport.ba

"Pomoći ću, no funkcije me ne interesuju"

Adnan Beganović

I dok su sve misli bh. sportske javnosti okrenute ka večerašnjem duelu sa Bjelorusijom u Zenici će se sutra održati Skupština NK Čelik na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo kluba.

Za novog predsjednika najvjerovatnije će biti izabran Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju u Elektroprivredi BiH, a očekuje se da i u Upravnom odboru mjesta zauzmu neki novi ljudi.

U posljednje vrijeme špekulisalo se i sa tim da će član Upravnog odbora biti i nekadašnji proslavljeni bh. reprezentativac Elvir Bolić, međutim u razgovoru za SportSport.ba Bola je potvrdio da je spreman pomoći, no da u ovom trenutku se ne vidi niti na jednoj funkciji u klubu.

"Želim pomoći i sigurno ću uraditi sve što je u mojoj moći kako bismo Čelik vratili na staze stare slave. Međutim, u ovom trenutku me ne zanimaju nikakve funkcije. Dakle, spreman sam pomoći i to sam rekao ljudima s kojima sam razgovarao, ali funkcije me ne zanimaju", rekao je Bolić za naš portal.

"Pravo da vam kažem ni situaciju u klubu i oko njega ne poznajem najbolje. Treba mi vremena kako bih se upoznao sa svom problematikom. Mislim da se treba napraviti dugoročan plan i program izlaska Čelika iz krize. Ništa se ne može preko noći", dodao je nekada sjajni bh. napadač.

U razgovoru za naš portal Bola se osvrnuo i na večerašnji susret našeg nacionalnog tima i Bjelorusije.

"Pred nama je veoma važan susret nakon kojeg faktički možemo osigurati baraž. Pokazali smo u Bjelorusiji da smo kvalitetniji i doista vjerujem da ćemo i večeras slaviti. Međutim, moramo biti pametni, ne smijemo srljati i od prve minute krenuti grlom u jagode. Treba nam strpljenja, kako na terenu tako i na tribinama, a na kraju ćemo se po mom mišljenju svi zajedno radovati", zaključio je Bolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.