"Pomozite nam, nemamo": Država plaća 400 PSG-ovih zaposlenika!

Kriza i u Parizu

"Pomozite nam, nemamo": Država plaća 400 PSG-ovih zaposlenika!

E. Škorić
Teme:

Francuski gigant PSG potrošio je gotovo 1,5 milijardi eura na transfere od dolaska bogatog vlasnika iz Katara.

Međutim, koronavirus je očigledno naškodio i tako bogatoj ekipi, pa su moćnici PSG-a odlučili da zatraže pomoć od države.

Prema pisanju francuskih medija, čak 400 zaposlenih u PSG-u od ukupno 700 dobija plate iz državnog budžeta dok je vrijeme pandemije koronavirusa.

Među 400 zaposlenik su razni radnici kao što su redari, zaposleni u sustavu prodaje karata, osobe zadužene za marketing, advokati, čistači i čistačice, računovođe...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski klubovi su pred bankrotom i profesionalna liga već pregovara s klubovima koji se zalažu za smanjenje plata za 30 posto kako bi se izbjegli veliki troškovi, a uz to raskinut je ugovor za TV-a prava s Mediaproom, koji će platiti 100 miliona eura za prijevremeni otkaz. No, tih 100 miliona eura neće biti dovoljno da se nahrane "sva gladna usta", odnosno podmire svi klubovi.

PSG je iskoristio priliku za državnu pomoć zaposlenicima, od kojih većina ne dolazi raditi ili radi od kuće ili se povremeno pojavljuju, kako ne bi ugrozila financijsku stabilnost igrača i sportskog sektora, kao i omladinske škole.

Promo

Top Komentari

Klackalica
Rasipajte se s nenormalnim plaćama za igrače pa onda kukajte kad ne ostane za normalne radnike
3 3
Penderinos
Haja pa da možete tresnuti jeno 200 M € za Messija ili Haaalnda
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti