Poplava prijeti Olimpicu
Da li će se sutra ovdje igrati ?

Nakon jakih kiša problemi u Italiji

Poplava prijeti Olimpicu

M. Maksimović

Stanovnici Rima posljednjih dana imaju velikih problema sa obilnim padavinama. Rijeka Tiber i dalje prijeti Rimu, jer razina vode i dalje raste, tako da su spasilačke ekipe morale evakuisati zaposlene u zgradi Talijanskog olimpijskog komiteta.

U ovom trenutku poplava prijeti i terenu stadiona Olimpico u Rimu koji je u neposrednoj blizini kancalarija Talijankog olimpijskog komiteta. Razina vode raste, kiša već treći dan bez prestanka pada, a na Olimpicu bi sutra od 15 sati trebali igrati Roma i Cagliari. Sličnih problema ima i Napoli. Obilne kiše su poplavile svlačionice na stadionu San Paulo u Napulju gdje bi večeras trebali igrati Napoli i Lecce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.