Popović: Bolji smo od Sarajeva

Tri dana uoči derbija

Popović: Bolji smo od Sarajeva

Adnan Beganović

"San svakog igrača je postići pogodak u derbiju. Ja se nadam da ću u subotu ispuniti svoj san", rekao je za SportSport.ba napadač Željezničara Lazar Popović, tri dana uoči najvećeg bosanskohercegovačkog derbija.

Najveći derbi bosanskohercegovačkog fudbala u subotu će po svemu sudeći pred praznim Koševom odigrati Sarajevo i Željezničar. Obje momčadi derbi dočekuju u pobjedničkom raspoloženju, a napadač momčadi s Grbavice Lazar Popović optimističan je pred isti.

"S velikim nestrpljenjem očekujem derbi. Obje momčadi igraju u izvrsnoj formi i mislim da je pred nama dobra utakmica. Žao mi je što će se derbi najvjerovatnije igrati bez prisustva publike, no šta je tu je", rekao je Popović i dodao:

"U ovu utakmicu moramo ući hladnih glava. Sarajevo je kvalitetna momčad, što pokazuju i posljednji rezultati. U prethodna dva duela fudbaleri Sarajeva postigli su sedam golova, a niti jedan nisu primili i to dovoljno govori o tome u kakvoj formi dočekuju derbi. Međutim, mislim da smo mi u ovom trenutku bolja momčad i nekako sam uvjeren da nećemo izgubiti. Pobjeda, ali možda i bod dovode nas na korak do titule i siguran sam da ćemo ja i moji saigrači učiniti sve kako bismo u derbiju ostvarili pozitivan rezultat."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.