Popović: Sreća će Borcu okrenuti leđa

Napadać plavih "začepio" usta kritičarima

Popović: Sreća će Borcu okrenuti leđa

Adnan Beganović

Pet kola prije kraja prvenstva Željezničar i Borac nastavljaju utrku za titulu, a napadač momčadi s Grbavice Lazar Popović za SportSport.ba govori o neizvjesnoj završnici PL, o narednom susretu u Mostaru, te o finalu Kupa.
"Ostalo je još pet kola do kraja prvenstvene utrke. Biće neizvjesno do samog kraja, ali nekako sam uvjeren da ćemo se mi na kraju radovati. Igramo dobro, atmosfera u momčadi je sjajna i zbog toga sam optimist", rekao je Lazar Popović za SportSport.ba i dodao:

"Susret sa Modričom odradili smo rutinski i mislim da smo mogli postići još koji pogodak. Sada nam slijedi teško gostovanje u Mostaru, ali mislim da imamo kvalitetu da slavimo protiv Veleža, ili u najgorem slučaju da uzmemo jedan bod. Biće teško jer Velež je poznat kao domaćinska ekipa, no mi smo svjesni šta nam znači ta utakmica i učinit ćemo sve da se u Sarajevo vratimo neporaženi."

Napadač Željezničara u posljednja tri kola postigao je četiri pogotka i tako je "začepio" usta mnogim kritičarima, kako njega samog, tako i menadžera Amara Osima, koji je Popoviću vjerovao kada mnogi nisu.

"Drago mi je što mi se "otvorilo". Znao sam da se pošten rad mora isplatiti i sretan sam zbog ovih pogodaka. Zahvaljujem se šefu što je vjerovao u mene kada mnogi nisu, a uvjeren sam da ću mu se do kraja prvenstva sa još kojim pogotkom odužiti", rekao je Popović.

Borac je sinoć pogotkom iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi vremena došao do tri boda u duelu sa Travnikom i tako ostao poravnat sa Željom na vrhu tabele.

"Trenutno sam u Beogradu i sinoć sam odmah saznao sa pobjedu Borca. Bilo bi lijepo da je Travnik uzeo bod, no šta je tu je. Ne trebamo se mi osvrtati na igre Borca, ali nekako mi se čini da gotovo sve susrete Banjalučani dobijaju "kilavo" i uvjeren sam da će im i sreća na kraju okrenuti leđa", rekao je Popović i osvrnuo se na finale Kupa Bosne i Hercegovine.

"Naša mala prednost je što se revanš igra na Grbavici. Ukoliko postignemo pogodak u Banja Luci, a uvjeren sam da hoćemo, onda smo samo na korak do pehara. Siguran sam da će oba susreta opravdat očekivanja. Očekujem veliku podršku s tribina koja nama igračima mnogo znači, a mogu obećati da ćemo ostaviti posljednji atom snage na terenu kako bi naše navijače učinili sretnim", zaključio je Popović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.