Popović: U fudbalu je sve moguće

Željezničara čeka dvomeč sa Hapoelom

Popović: U fudbalu je sve moguće

Edmir Škorić

Napadač Željezničara Lazar Popović ističe kako se oporavio od povrede, te je u razgovoru za naš portal kazao kako Plavi nemaju puno šansi protiv izraelskog prvaka u 2. pretkolu Lige prvaka, ali i najavio pohod na duplu krunu u domaćem prvenstvu.

Popović je imao jednu nezgodnu povredu, pa je propustio nekoliko treninga u Fojnici.

"Imao sam dosta problema sa povredom, zbog koje sam propustio i nekoliko treninga. No, srećom sada sam dobro i bez problema odrađujem svaki trening. Polako ali sigurno vraćam se u pravu formu. Što se pripremnog dijela tiče, dosta radimo na fizičkoj spremi, te mislim da ćemo do dvomeča sa Hapoelom u Ligi prvaka biti dosta ojačani", kazao je Lazar Popović za SportSport.ba.

Šampiona naše države, dakle, očekuju veoma teški mečevi sa Hapoelom iz Tel Aviva u okviru 2. pretkola Lige prvaka.

"Dobili smo najgoreg mogućeg protivnika i nikako ne mogu biti zadovoljan žrijebom. Ali, šta je tu je, idemo da se nadigravamo, pa ko zna... Evo, vidjeli smo na Svjetskom prvenstvu puno iznenađenja, tako da je u fudbalu zaista sve moguće. Kažem, bit će teško, ali lopta je okrugla i u ovom sportu nikada ne znate šta se može dogoditi."

Željezničar je ovog ljeta ostao bez nekoliko igrača koji su bili ključni u prošloj sezoni, ali Popović smatra kako je klub sa Grbavice pronašao adekvatne zamjene na svim pozicijama.

"Ostali smo bez nekoliko igrača koji su nosili našu igru u protekloj sezoni i koji su bili standardni, ali u klub je stigla adekvatna zamjena na svakoj poziciji i ne bih rekao da smo oslabljeni u odnosu na proteklu sezonu. I ove godine nam je cilj titula, a nastojat ćemo ovaj put u klupske vetrine smjestiti i pehar za najbolju momčad Kupa BiH".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.