Popović: Željo me kontaktirao, ali prioritet je inostranstvo

Ofanzivac Čelika za SportSport.ba

Popović: Željo me kontaktirao, ali prioritet je inostranstvo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika još se nalaze na zimskoj pauzi, a neizvjesno je kada će pripreme za nastavak sezone krenuti.

Sigurno da će mnogo toga biti poznato nakon sjednice Skupštine, koja će se u četvrtak održati na Bilinom polju.

Kada je u pitanju igrački kadar Dino Hasanović se vratio u Željezničar, dok je golmanu Branislavu Ružiću istekao ugovor. Ono što je sigurno da je najtraženiji igrač iz tabora crno-crveni bivši kapiten mlade reprezentacije i ofanzivac kluba s Bilinog polja. Marin Popović ima ponude nekoliko klubova iz BiH, a jedan od klubova koji ga je kontaktirao je i sarajevski Željezničar. Trener Slavko Petrović je još ljetos ovog Zeničanina htio dovest u Radnik, ali problem je bila odšteta prema Čeliku, ali i igračeva želja da karijeru nastavi u inostranstvu.

Da ga je klub s Grbavice kontaktirao za SportSport.ba potvrdio je i sam Popović:

"Bilo je kontakta prije, ali i u posljednje vrijeme, ja kao nogometaš i sportaš respektujem svaki klub, te sam dužan saslušati ljude koji su zainteresovani za moje usluge. Željo je svakako veliki klub u našoj državi, ali meni je prioritet inostranstvo, mislim da je sada pravo vrijeme za odlazak iz Čelika. Ugovor mi ističe na ljeto, tako da bih volio da i moj matični klub sada nešto zaradi.Ako ne odem u inostranstvo, imam nekoliko ponuda iz BiH, koje su konkretnije u odnosu na Željezničar" ističe Popović.

Nada se boljim danima u Čeliku, a sve bi moglo biti poznato nakon Skupštine kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da je četvrtak odlučujući dan za klub, nešto se mora promijeniti i svakako krenuti na bolje.Mi nemamo ni trenera, trebaju nam pojačanja, dobre pripreme i svakako podrška navijača ako želimo na proljeće da ostvarimo opstanak u Premijer ligi. Sa mnom ili bez mene Čelik mora opstati u Premijer ligi, jer ovo je jedan od najvećih klubova u našoj zemlji.Nadam se najboljem i da će konačno doći bolji dani za Čelik, koji po svemu zaslužuje da se svake sezone bori za sami vrh, a ne za opstanak u ligi" kazao je Popović.

Marin Popović za Čelik je debitovao u sezoni 2011/12 kod trenera Vlade Jagodića, za Čelik je odigrao preko 100 utakmica, dok je za mladu reprezentaciju upisao 10 nastupa. Igra na obe krilne pozicije, a po potrebi može zatvoriti i poziciju lijevog bočnog.U ovoj sezoni je zabilježio 17 nastupa, postigavši i dva gola. Zanimljivo je da je gol postigao Radniku u Bijeljini, kada je trener bio Slavko Petrović, te protiv Željezničara, kada je ovaj trener preuzeo klub s Grbavice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi