"Poraslo je uvjerenje da Budućnost može ponoviti uspjeh Zete"

Crnogorski sportski novinar za SportSport.ba

"Poraslo je uvjerenje da Budućnost može ponoviti uspjeh Zete" · Intervju

A. Beganović

Mnogo pažnje u regionu privlači duel 3. kola kvalifikacija Lige evrope između Sarajeva i Budućnosti.

Duel je to starih rivala koji su mnogo puta ukrštali koplja u bivšoj nam zajedničkoj državi, a u četvrtak će se boriti za plasman u play-off fazu Evropa lige.

Upravo iz tog razloga kontaktirali smo kolegu iz Crne Gore, novinara portala cg-fudbal.com, Miloša Madžarovića, koji je za SportSport govorio o manama i dobrim strana podgoričke ekipe, kao i o tome šta ljubitelji fudbala, prije svega navijači Budućnosti, očekuju od ovog meča.

Može li Budućnost pobijediti u Zenici?


"S obzirom da se meč igra u BiH uloga favorita pripada domaćem timu. Bez ikakve sumnje Sarajevo je u dosadašnjem dijelu bosanskohercegovačkog šampionata pokazalo da je, za sada, „nedodirljivo“ tako da je potpuno jasno da našem šampionu neće biti lako. Međutim, ukoliko izabranici trenera Milinkovića prikažu igru kao u Almatiju protiv Astane, smatram da je novo „iznenađenje“ na pomolu. 

Kakvu igru preferia šef struke i kako će igrati protiv Sarajeva?


"Očekujem da Budućnost neće odmah krenuti u ofanzivu na gol domaćina, što je i logično. Vjerujem da će Milinković od igrača tražiti smirenost i disciplinu u igri, što je bio slučaj protiv Astane. Plavi će najvjerovatnije svoju šansu tražiti iz kontranapada iako to nije tipično za Budućnost. Ipak, ne igraju meč domaćeg šampionata već protiv veoma ozbiljnog rivala pa će i taktika biti drugačija. Očekujem tvrd i bobren meč, u kojem, ponavljam, Budućnost ima svoju šansu."

Ko je najveća opasnost za Sarajevo, a ko bi mogao biti najveća slabost Buducnosti?

"Nezahvalno je u ovom trenutku isticati bilo koga u prvi plan. Međutim, već nekoliko sezona Igor Ivanović je udarna igla ekipe Budućnosti. Nikako se ne smiju zaboraviti sjajni Petar Grbić i Panajotis Moraitis. Bekovske pozicije su dobro pokrivne, možda je odbrana odlaskom Milića izgubila malo na čvrstini, ali sve u svemu, mišljenja sam da je jedina slaba tačka za Budućnost neigranje Draška Božovića koji vuče suspenziju od prošle godine."

Šta ce odlučiti utakmicu?


"Ovakve utakmice po običaju odlučuje momenat nepažnje jednog, a spretnosti drugog tima. Onaj ko bude manje griješio u presudnim fazama meča proći će dalje."

Može li se očekivati neko iznenađenje u timu Budućnosti?


"Smatram da će trener Milinković izvesti sastav koji je počeo meč u Almatiju. Ne vidim razlog da nešto mijenja u toj postavi, obzirom da je sve funkcionisalo kako treba. Pored toga on i nema neki širok izbor igrača da bi pravio rokade, a da one ne utiču na kvalitet igre u negativnom smislu."

Koliko navijači vjeruju da Budućnost može pobijediti Sarajevo?

"Najvatrenije pristalice „plavih“ vjeruju u novi uspjeh svojih ljubimaca. Nekako je nakon pobjede nad Astanom i kod svih ljubitelji fudbala u Crnoj Gori poraslo uvjerenje u to da Budućnost može ponoviti uspjeh Zete iz 2012. godine kada su Golubovčani eliminisali Sarajevo. Uz to treba istaći da i osim meča sa Astanom Budućnost je i u porazu od Ludogoreca odigrala više nego dobro gotovo 70 minuta meča."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Sretno PLAVI iz Podgorice !!!! Zgazite udbaske levate!!!
5 44
bistrik87
Nisu bezveze u 3 predkolu, uzeti ih, ozbiljno pristupit, uzeti jos jedan milion u Europi i potuci se sa Celtikom
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije