Poraz Ajaxa, AZ i Twente slavili

Eredivizija, 8. kolo

Poraz Ajaxa, AZ i Twente slavili

Edmir Škorić

Danas je odigrano pet mečeva osmog kola holandskog šampionata. Vodeći Ajax je poražen na domaćem terenu od Utrechta (1:2), AZ je savladao Heracles, dok je Twente bio bolji od Groningena.

Utrecht je iznenadio Ajaxa na Amsterdam-Areni, savladavši vodeću momčad prvenstva rezultatom 2:1. Gosti su nakon petnaest minuta imali prednost od dva gola, a oba puta strijelac je bio Van Wolfswinkel i oba puta sa bijele tačke.

Ajax je uspio smanjiti tek u finišu utakmice preko De Jonga. AZ Alkmaar je preokretom došao do pobjede nad Heraclesom. Goste je u vodstvo doveo Overtoom u 41. minuti, a svega dva minuta kasnije Sigthorsson je poravnao na 1:1. Jonathas je, dva minuta prije kraja, pogodio za slavlje AZ-a.

Twente je došao do sigurne pobjede nad Groningenom (4:2). Golove za domaće postigli su Ruiz Gonzalez (dva gola), Janko i Janssen, dok su strijelci za goste bili Granqvist i Matavz.

Eredivizija, 8. kolo:
Ajax - Utrecht 1:2
AZ Alkmaar - Heracles 2:1
De Graafschap - Feyenoord 1:1
Heerenveen - Den Haag 0:0
Twente - Groningen 4:2
PSV - Venlo (16:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.