Poraz Genclerbirligija, Zecu 90 minuta

Turska Super liga, 18. kolo

Poraz Genclerbirligija, Zecu 90 minuta

Adnan Beganović

U okviru 18. kola turske Super lige odigrane su tri utakmice. Vodeći Trabzonspor kiksao je na svom terenu u duelu sa Ankaragucuom (1:1), Genclerbirligi je poražen od Eskisehirspora i to pred svojim navijačima (0:1), dok je Manisaspor rezultatom 4:2 savladala Karabukspor.

Vodeća momčad turskog prvenstva, Trabzonspor, pred svojim navijačima nije upisala pobjedu  uduelu sa Ankaragucuom. Domaći su poveli u 20. minuti golom Coelha, a bod gostima donio je hrvatski internacionalac Drago Gabrić u 61. minuti.

Genclerbirligi je još jednom kiksao. Momčad za koju je danas 90 minuta odradio i naš reprezentativac Ermin Zec, prosula je bodove u duelu sa Eskisehirsporom. Jedini pogodak na utakmici postigao je Eser u 54. minuti.

Jedinu domaću pobjedu upisali su fudbaleri Manisaspora, koji su savladali Karabukspor (4:2). Strijelci za domaću momčad bili su Simpson, Kahe, Gokoglan i Incedemir, dok su za goste pogodili Soyler i Hikmet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.