Poraz Građana, United na vrhu Premiershipa

Premiership, 28. kolo

Poraz Građana, United na vrhu Premiershipa

Midhat Šljivak

Nakon utakmica 28. kola engleske Premier lige dva tima iz Manchestera zamijenla su uloge. Sada je United prvi, dok je City nakon poraza u Swanseaju od 1:0 trenutno drugoplasirani. United je  slavio protiv WBA rezultatom 2:0.

Swansea je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, no svoju dominaciju nisu uspjeli iskoristit, iako su najbolju priliku imali u 6. minuti kada je dosuđen penal za domać tim.
Odgovornost je preuzeo Scott Sinclair, no Joe Hart je fantastično odbranio njegov udarac.

Promašeni penal nije mnogo uticao na domaće fudbalere koji su nastavili sa napadima na gol Građana, no na njihovu žalost nisu imali sreće u završnicama akcija.

City je u prvom poluvremenu bio potpuno neprepoznatljiv, tako da sa 0:0 su mogli biti itakako zadovoljni.

U nastavku utakmice nešto bolja igra izabranika Roberta Mancinija, no napadi su bili potpuno beskorisni.

Swansea je sjajnu igru u ovoj utakmici naplatio u 84. minuti kada je nakon odličnog centaršuta Harta savladao Luke Moore koji je ušao samo četiri minute prije toga.

Edin Džeko je priliku za igru dobio u 87. minut, no nije uspio ništa napraviti. Treba istaći da je u 89. minuti poništen gol Građanima zbog ofsajda u kojem se našao Richards.

Manchester United je lomio otpor gostiju do 35. minute kada je nakon udarca Hernandeza Rooney postavio nogu, te je loptu skrenuo u gol, da bi u drugom poluvremenu izabranici Sir Alexa Fergusona došli do još jednog gola.

Siguran izvođač jedanasterca koji je dosuđen u 71. minuti bio e Wayne Rooney za tri boda Uniteda koji ih vode na pravo mjesto tabele ispred Cityja.
szólj hozzá: l;1-0c,[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: c,1-0g;[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: c,2-0g;[Matchhighlight.com]

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.